Chrupiące pieczone ziemniaki
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepisy do swojej kolekcji, chrupiące pieczone ziemniaki może być przepis należy spróbować. Ta przystawka ma 534 kalorie, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ziemniaków o równych rozmiarach, gęsi tłuszcz, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Spróbuj Chrupiące Puree Ziemniaczane, Chrupiące Słodkie Ziemniaki, oraz Chrupiące Serowe Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy przez 10 minut, następnie odcedzamy. Szorstkować ich powierzchnie widelcem lub potrząsając je w patelni z pokrywką.
Roztopić gęsi tłuszcz w dużej, grubej puszce do pieczenia na górze pieca. Ostrożnie włóż ziemniaki i obracaj, aż będą równomiernie pokryte tłuszczem.
Umieść na górnej półce piekarnika (przesuń indyka na półkę, jeśli to konieczne) i piecz przez 1-1 godzin, obracając co jakiś czas, aż będzie chrupiący i złoty.