Chrupiące orzeszki ziemne i pestki dyni kruche
Chrupiące orzeszki ziemne i pestki dyni kruche wymagają około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Mieszanka masła, pestek dyni, półsłodkiej czekolady piekarskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. 52 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chrupiące orzeszki ziemne i pestki dyni kruche, Ciemna Czekolada Pestki Dyni Orzechowe Kruche, oraz Ann ' s Crunchy Peanut kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrycie powierzchni deski do krojenia pergaminem lub papierem woskowanym; lekko spryskać papierem w sprayu do gotowania. Odstawić. Wodę i cukier gotować w dużym ciężkim rondlu na dużym ogniu 8 do 10 min. lub aż cukier zmieni ciemny bursztynowy kolor, często mieszając. Obracaj patelnię i szczotkuj kryształy cukru po bokach patelni mokrą szczotką do ciasta, aż cukier się zagotuje.
Zdjąć rondel z ognia; szybko wymieszać orzechy, pestki dyni i masło. Natychmiast wlać mieszaninę na przygotowany pergamin; rozprowadzić równomiernie drewnianą łyżką. Na gorąco pokroić na 24 kawałki. Fajne całkowicie
Skropić lub rozprowadzić cienką warstwę czekolady na kruche.