Chrupiące krewetki w cieście Kataifi
Chrupiące krewetki w skorupie Kataifi to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, liście bazylii, herbatę jaśminową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Orientalny Filet Mignon na chrupiącej Kataifi z krewetkową Tempurą, Serniki Kataifi, oraz Kataifi z kandyzowaną dynią i jogurtem.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć sok pomarańczowy z herbatą jaśminową i rozmarynem i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż zredukowana do 1/4 szklanki, o 5 protokół. Odcedzić podany sok i powrócić do rondla. Doprowadzić do duszenia i ubić mieszankę skrobi kukurydzianej, a następnie gotować, aż zgęstnieje, o 30 sekund. Wymieszać z octem balsamicznym i doprawić sosem pomarańczowo-rozmarynowym solą.
W dużym, płytkim naczyniu, oddzielić ciasto kataifi na poszczególne nitki za pomocą palców.
Dodać bazylii i szczypiorku i wrzucić do dystrybucji w całym cieście.
W płytkiej misce ubij jajko wodą.
Rozłóż mąkę w innej płytkiej misce. Doprawić krewetki solą i pieprzem. Trzymając krewetki za ogon, zanurz je w mące i otrząśnij nadmiar, następnie zanurz je w ubitym jajku i zwiń w kataifi; naciśnij, aby pomóc mu przylegać.
Ustaw stojak na blasze do pieczenia. W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1/2 cala oleju roślinnego do 35
Smażyć 4 lub 5 krewetek na raz, aż kataifi jest złoty brąz i chrupiące, o 1 minutę na stronę.
Odcedzić krewetki na stojaku. Doprawić solą.
Podawać krewetki z sosem pomarańczowo-rozmarynowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.