Chowders
Chowders może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 29,62 zł / porcja, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka importowanego liścia laurowego, płyn, wieprzowina z blanszowaną solą i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Schab lub boczek smażyć powoli z masłem w dużym rondlu przez 5 minut lub aż kawałki zaczną brązowieć. Wymieszać cebulę i liść laurowy; przykryć i gotować powoli 8 do 10 minut, aż cebula będzie miękka.
Odcedzić tłuszcz i zmiksować krakersy lub bułkę tartą z cebulą.
Wlać płyn; dodać ziemniaki i dusić, luźno przykryte, przez około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, a podstawa zupy jest gotowa.
Na ok. 2 1/2 ćwiartki, porcja 6 do
Szoruj i namocz 24 średniej wielkości małże o twardej skorupie. Paruj je przez 3 do 4 minut w dużym, szczelnie przykrytym rondlu z 1 szklanką wody, aż Większość się otworzy.
Usuń otwarte małże; przykryć, a resztę pary jeszcze minutę lub tak. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Wyłuskać mięso z muszli, a następnie bardzo ostrożnie odcedzić płyn do gotowania na parze, tak aby cały piasek pozostał w rondlu; w skład podstawy chowder wchodzi płyn do gotowania na parze z małż. W międzyczasie mielone mięso małży w maszynce lub posiekać ręcznie. Złóż je do gotowej podstawy chowder. Tuż przed podaniem, podgrzać poniżej gotować -- więc małże nie będzie rozgotować i hartować. Złóż trochę ciężkiej śmietany lub śmietany, jeśli chcesz; cienkie z mlekiem, jeśli to konieczne, popraw przyprawę i podawać.
Aby przygotować małże: szoruj pojedynczo pod bieżącą wodą, usuwając wszystkie, które są popękane, uszkodzone lub nie są szczelnie zamknięte. Moczyć 30 minut w misce z osoloną wodą (1/3 szklanki soli na 4 ćwiartki wody). Wyciągnij, a jeśli w misce pozostanie więcej niż kilka ziaren piasku, powtórz. Przechowywać w lodówce, przykryte wilgotnym ręcznikiem. Mądrze jest użyć ich w ciągu dnia lub dwóch.
Przygotować bazę chowder za pomocą bulionu rybnego i / lub lekkiego bulionu z kurczaka i mleka.
Pokroić w 2-calowe kawałki 2 do 2 1/2 funtów bez skóry, bez kości chudej ryby, takie jak dorsz, plamiak, halibut, Żabnica lub okoń morski, wszystkie jeden rodzaj lub mieszaninę.
Dodaj do gotowej bazy chowder i gotuj na wolnym ogniu od 2 do 3 minut, aż ryba będzie nieprzezroczysta i sprężysta. Popraw przyprawę, a każdą porcję, jeśli chcesz, uzupełnij łyżką kwaśnej śmietany.
Przygotuj bazę chowder używając 6 szklanek lekkiego wywaru z kurczaka i mleka. Wymieszać 3 szklanki lub tak startej świeżej kukurydzy do gotowej bazy, dodając, jeśli chcesz, 2 zielone i / lub czerwone papryki posiekane drobno i smażone krótko na maśle. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut; prawidłowe przyprawy, i góry każdej porcji, jeśli chcesz, z łyżką kwaśnej śmietany.
Przygotuj bazę chowder używając 6 szklanek lekkiego wywaru z kurczaka i mleka. Wymieszać 3 szklanki lub tak startej świeżej kukurydzy do gotowej bazy, dodając, jeśli chcesz, 2 zielone i / lub czerwone papryki posiekane drobno i smażone krótko na maśle. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut; prawidłowe przyprawy, i góry każdej porcji, jeśli chcesz, z łyżką kwaśnej śmietany.
Z wydania w twardej oprawie. Autor: Julia Child Copyright (c) 2000 by Julia Child.Julia Child urodziła się w Pasadenie w Kalifornii. Ukończyła Smith College i pracowała dla OSS podczas II wojny światowej; następnie mieszkała w Paryżu, studiowała w Cordon Bleu i uczyła gotowania u Simone Beck i Louisette Bartholle, z którymi napisała pierwszy tom Mastering the Art of French Cooking (1961). W 1963 roku WGBH w Bostonie uruchomiła serial telewizyjny "the French Chef", który uczynił Julię Child narodową celebrytką, zdobywając nagrodę Peabody w 1965 roku i Emmy w 1966 roku; kolejne publiczne programy telewizyjne to "Julia Child & Company" (1978), "Julia Child & More Company" (1980) - oba towarzyszyły książkom Kucharskim-i "Dinner at Julia 's" (1983), a następnie "Cooking with Master Chefs" (1993), "In Julia ' s Kitchen" (1995), "in Julia' s Kitchen z mistrzami kuchni" (1995), a także jej współpraca z Jacques 'em pépinem," Julia i Jacques gotują w domu " (1999). W 2001 roku ukazało się 40-lecie wydania "Mastering the Art of French Cooking, Volume 1".Alex Prud ' homme jest wnukiem Julii. Niezależny pisarz, jego Dziennikarstwo pojawiło się w The New York Times, The New Yorker, Vanity Fair, Time I People. Jest autorem gry Cell oraz współautorem (wraz z Michałem Czerkaskym) Forewarned. Mieszka na Brooklynie w Nowym Jorku.