Chowders

Chowders
Chowders może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 29,62 zł / porcja, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka importowanego liścia laurowego, płyn, wieprzowina z blanszowaną solą i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Schab lub boczek smażyć powoli z masłem w dużym rondlu przez 5 minut lub aż kawałki zaczną brązowieć. Wymieszać cebulę i liść laurowy; przykryć i gotować powoli 8 do 10 minut, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki BoczkuKawałki Boczku
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić tłuszcz i zmiksować krakersy lub bułkę tartą z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KrakersyKrakersy
CebulaCebula
3
Wlać płyn; dodać ziemniaki i dusić, luźno przykryte, przez około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, a podstawa zupy jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
ZiemniakZiemniak
ZupaZupa
SólSól
1
Na ok. 2 1/2 ćwiartki, porcja 6 do
2
Szoruj i namocz 24 średniej wielkości małże o twardej skorupie. Paruj je przez 3 do 4 minut w dużym, szczelnie przykrytym rondlu z 1 szklanką wody, aż Większość się otworzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Usuń otwarte małże; przykryć, a resztę pary jeszcze minutę lub tak. Nieotwarte małże należy wyrzucić. Wyłuskać mięso z muszli, a następnie bardzo ostrożnie odcedzić płyn do gotowania na parze, tak aby cały piasek pozostał w rondlu; w skład podstawy chowder wchodzi płyn do gotowania na parze z małż. W międzyczasie mielone mięso małży w maszynce lub posiekać ręcznie. Złóż je do gotowej podstawy chowder. Tuż przed podaniem, podgrzać poniżej gotować -- więc małże nie będzie rozgotować i hartować. Złóż trochę ciężkiej śmietany lub śmietany, jeśli chcesz; cienkie z mlekiem, jeśli to konieczne, popraw przyprawę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Mięso MieloneMięso Mielone
MięsoMięso
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Aby przygotować małże: szoruj pojedynczo pod bieżącą wodą, usuwając wszystkie, które są popękane, uszkodzone lub nie są szczelnie zamknięte. Moczyć 30 minut w misce z osoloną wodą (1/3 szklanki soli na 4 ćwiartki wody). Wyciągnij, a jeśli w misce pozostanie więcej niż kilka ziaren piasku, powtórz. Przechowywać w lodówce, przykryte wilgotnym ręcznikiem. Mądrze jest użyć ich w ciągu dnia lub dwóch.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
MałżeMałże
WodaWoda
SólSól
1
Przygotować bazę chowder za pomocą bulionu rybnego i / lub lekkiego bulionu z kurczaka i mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
BazaBaza
MlekoMleko
2
Pokroić w 2-calowe kawałki 2 do 2 1/2 funtów bez skóry, bez kości chudej ryby, takie jak dorsz, plamiak, halibut, Żabnica lub okoń morski, wszystkie jeden rodzaj lub mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
SeabassSeabass
PlamiakPlamiak
HalibutHalibut
RybyRyby
DorszDorsz
3
Dodaj do gotowej bazy chowder i gotuj na wolnym ogniu od 2 do 3 minut, aż ryba będzie nieprzezroczysta i sprężysta. Popraw przyprawę, a każdą porcję, jeśli chcesz, uzupełnij łyżką kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
RybyRyby
1
Przygotuj bazę chowder używając 6 szklanek lekkiego wywaru z kurczaka i mleka. Wymieszać 3 szklanki lub tak startej świeżej kukurydzy do gotowej bazy, dodając, jeśli chcesz, 2 zielone i / lub czerwone papryki posiekane drobno i smażone krótko na maśle. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut; prawidłowe przyprawy, i góry każdej porcji, jeśli chcesz, z łyżką kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
świeża Kukurydzaświeża Kukurydza
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
MasłoMasło
MlekoMleko
1
Przygotuj bazę chowder używając 6 szklanek lekkiego wywaru z kurczaka i mleka. Wymieszać 3 szklanki lub tak startej świeżej kukurydzy do gotowej bazy, dodając, jeśli chcesz, 2 zielone i / lub czerwone papryki posiekane drobno i smażone krótko na maśle. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut; prawidłowe przyprawy, i góry każdej porcji, jeśli chcesz, z łyżką kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
świeża Kukurydzaświeża Kukurydza
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
MasłoMasło
MlekoMleko
2
Z wydania w twardej oprawie. Autor: Julia Child Copyright (c) 2000 by Julia Child.Julia Child urodziła się w Pasadenie w Kalifornii. Ukończyła Smith College i pracowała dla OSS podczas II wojny światowej; następnie mieszkała w Paryżu, studiowała w Cordon Bleu i uczyła gotowania u Simone Beck i Louisette Bartholle, z którymi napisała pierwszy tom Mastering the Art of French Cooking (1961). W 1963 roku WGBH w Bostonie uruchomiła serial telewizyjny "the French Chef", który uczynił Julię Child narodową celebrytką, zdobywając nagrodę Peabody w 1965 roku i Emmy w 1966 roku; kolejne publiczne programy telewizyjne to "Julia Child & Company" (1978), "Julia Child & More Company" (1980) - oba towarzyszyły książkom Kucharskim-i "Dinner at Julia 's" (1983), a następnie "Cooking with Master Chefs" (1993), "In Julia ' s Kitchen" (1995), "in Julia' s Kitchen z mistrzami kuchni" (1995), a także jej współpraca z Jacques 'em pépinem," Julia i Jacques gotują w domu " (1999). W 2001 roku ukazało się 40-lecie wydania "Mastering the Art of French Cooking, Volume 1".Alex Prud ' homme jest wnukiem Julii. Niezależny pisarz, jego Dziennikarstwo pojawiło się w The New York Times, The New Yorker, Vanity Fair, Time I People. Jest autorem gry Cell oraz współautorem (wraz z Michałem Czerkaskym) Forewarned. Mieszka na Brooklynie w Nowym Jorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn