Chocolate bûche de Noël
Czekoladowy Bûche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Jeśli masz sok pomarańczowy, cukier cukierniczy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekolada Buche de Noel, Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël, oraz Czekoladowo-migdałowy Bûche de Noël dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 163°. mgła 12-by-17-calowy obręczy blachy do pieczenia z natryskiem; linia z pergaminem. Kakao i mąkę przesiać w małej misce.
Ubić żółtka i skórkę, aż gruby, 8 protokół. W osobnej misce ubijamy białka, aż będą puszyste.
Dodać cukier; ubijać, aż będzie błyszczący i sztywny. Złóż 1/4 białek na żółtka, a następnie złóż pozostałe białka. Złożyć w mieszaninie soku i mąki. Nie przesadzaj.
Wlać ciasto na patelnię; rozprowadzić.
Piec, aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu, 12 protokół.
Przesiać wystarczającą ilość kakao na duży ręcznik kuchenny, aby go przykryć. Odwróć ciepłe ciasto na ręcznik. Ostrożnie odklej pergamin. Zaczynając od długiego końca i używając ręcznika jako przewodnika, zwiń ciasto i ręcznik.
Przenieś rolkę, stronę szwu w dół, do stojaka na druty.
Dodać nadzienie: ubić serek śmietankowy, masło, sok i skórkę aż do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo ubijaj w cukrze i soli. Przykryć; schłodzić do jędrnego, ale do smarowania, 40 minut.
Zrobić lukier: roztopić czekoladę; schłodzić do temperatury pokojowej.
Wymieszaj kakao, sok i 1 łyżkę. gorąca woda. Masło, cukier i sól ubić na puszystą masę.
Wymieszać w czekoladzie, następnie mieszaninę kakao.
Złóż ciasto: rozwiń ciasto; Usuń ręcznik. Rezerwa 2 T bsp. napełnianie.
Pozostałe nadzienie rozłożyć na cieście. Przerzuć ciasto. Przykryć ręcznikiem i schłodzić, szew stronie w dół, aż do wypełnienia jest ustawiony, o 30 protokół.
Cut ciasto na przekątnej; usunięcie 3-calowy kawałek z każdego końca dla gałęzi.
Rozprowadzić 1 T bsp. nadzienia na każdym kawałku; docisnąć do długiej strony ciasta na przeciwległych końcach. Ciasto z mrozem. Rysuj linie widelcem, aby przypominały korę. Narysuj okręgi na gałęziach, aby wyglądały jak pierścienie. Wyluzuj.
Wyjąć ciasto z lodówki na godzinę przed podaniem. W razie potrzeby przesiej cukier cukierniczy na ciasto.