Chleb żurawinowo-pomarańczowy z glazurą Grand Marnier
Chleb żurawinowo-pomarańczowy z glazurą Grand Marnier może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 674 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka masła, soli, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chleb żurawinowo-pomarańczowy z glazurą Grand Marnier, Pieczony Kurczak Z Glazurą Grand Marnier, oraz Sos Żurawinowy Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 33
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Masło dwa 6-cup-pojemność bochenków patelnie (lub, jeśli dokonywanie mini bochenków, masło sześć 2-cup-pojemność Patelnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
3
Z mikserem elektrycznym lub stojącym na średniej prędkości, masło śmietankowe i cukier razem w dużej misce, aż blady i puszysty, o 3 protokół.
Dodać mieszaninę mąki i żurawiny do mokrych składników i mieszać tylko do suchych składników są wchłaniane; nie overmix.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Mąka Uniwersalna
8
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
9
Piec, aż wykałaczka włożona do środka pieczywa wyjdzie czysta, 70 do 75 minut dla dużych bochenków i 60 minut dla mini bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
10
Tymczasem w małej misce ubijamy cukier puder i 7 łyżek. Grand Marnier. Glazura powinna mieć konsystencję gęstego syropu klonowego lub syropu kukurydzianego. Jeśli jest zbyt gruby, cienki z dodatkową łyżką. likieru.
Niech bochenki ostygną w patelniach przez 10 minut, a następnie wyjąć i przenieść do regału chłodzącego ustawionego na dużej blasze do pieczenia. Cienkim szpikulcem lub długą wykałaczką wbijaj głębokie otwory w wierzchołki bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Wykałaczki
Szaszłyki
12
Skropić glazurą Grand Marnier tak, aby pokrywała górę, spływała po bokach i przesiąkała przez otwory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand Marnier
Glazura
13
Niech bochenki ostygną całkowicie, a następnie pokroić i podawać, lub zawijać i zamrażać (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos