Chleb z Pomidorem: Pan Con Tomate
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych, chleb z pomidorami: Pan Con Tomate może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 2 g białka i 4 g tłuszczu. Za 14 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 9 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, pomidory rzymskie, szynkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 11 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Pan con Tomate (chleb pomidorowy), Pan con Tomate' y Anchoa — czosnek, oliwa z oliwek i świeże pomidory na tostowym chlebie i Pan con Tomate (tosty po hiszpańsku z pomidorami).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill. Chleb pokroić ukośnie na 20 cienkich kawałków. Używając 3 łyżek oliwy z oliwek, posmaruj obie strony każdej kromki chleba.
Połóż kromki chleba na gorącym grillu i opiekaj przez około 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Każdy plaster szynki pokroić na ćwiartki. Na małej patelni dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i podsmaż szynkę, aż będzie chrupiąca.
Wyjmij szynkę na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Gdy chleb jest jeszcze ciepły, natrzyj ząbek czosnku każdą kromką chleba.
Odetnij górę pomidorów i natrzyj nimi kromki chleba.
Skrop każdy kawałek oliwą z oliwek i posyp solą koszerną. Na wierzchu ułóż kawałek szynki.