Chleb pszenno-lniany
Chleb pszenny i lniany może być tylko przystawką, której szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 225 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Jeśli masz sól, złota mąka, złota mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chleb pszenno-lniany, Chleb Lniany Pełnoziarnisty, oraz Chleb pełnoziarnisty słonecznikowy lniany (do Maszyny do chleba) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-quart rozgrzać mleko, wodę i 1 łyżkę zmiękczonego masła na średnim ogniu do 49° do130 (masło nie topi się). W dużej misce, wymieszać 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, sól i drożdże.
Dodać mieszaninę mleka i miód. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, owies, siemię lniane i wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto około 5 minut lub aż będzie gładkie i sprężyste. Smar średni miskę z skracania lub sprayu do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć miskę luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce 1 do 1 1/2 godziny lub do podwójnej wielkości. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dno i boki patelni bochenkowej o wymiarach 8x4 cm za pomocą sprayu do skracania lub gotowania. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12x8 cali.
Zwiń prostokąt ciasno, zaczynając od 8-calowego boku. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Szczypta każdy koniec rolki do uszczelnienia; fold kończy się pod Bochenek.
Umieść szew w dół na patelni. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce 45 do 60 minut lub do podwójnego rozmiaru.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec 30 do 35 minut lub aż bochenek jest złoty kolor i brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
Wierzch bochenka posmarować roztopionym masłem. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.