Chleb oliwkowy Kalamata z Oregano
Kalamatan Oliwkowy chleb z Oregano jest Wegetariańskie chleb. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, oliwki kalamatan, maślanka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chleb oliwkowy Kalamatan z Oregano, Chleb Oliwny Kalamatan, oraz Kalamatan Oliwkowy Chleb Czosnkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 minut lub aż cebula będzie miękka. Odstawić.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól połączyć w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Połączyć maślankę, masło i białka, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Złóż cebulę, oliwki i oregano.
Rozprowadź ciasto na patelni bochenkowej 8 x 4 cale pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.