Chleb miodowo-pszenny III
Chleb miodowo-pszenny III jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ciepłe mleko, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb pszenny miodowy mamy, oraz Chleb Pszenny Miodowy.
Instrukcje
Umieść ciepłą wodę w dużej misce.
Posypać drożdże, mieszać do rozpuszczenia i odstawić do kremowej.
Dodaj ciepłe mleko, miód, olej, sól i 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej; dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką pszenną i dobrze wymieszać.
Dodaj pozostałą mąkę uniwersalną, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie i wykonalne(może zostać trochę mąki).
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Umieść w lekko naoliwionej misce i obróć ciasto, aby nasmarować wierzch. Przykryć miskę wilgotną szmatką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali. Rozwałkuj ciasto i obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj ciasto na bochenek i umieść na przygotowanej patelni. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi rozmiar, o 45 protokół. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut lub do momentu, gdy góra będzie złotobrązowa, a spód bochenka wydrążony po naciśnięciu.
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.