Chleb miodowo-pszenny III

Chleb miodowo-pszenny III
Chleb miodowo-pszenny III jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ciepłe mleko, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb pszenny miodowy mamy, oraz Chleb Pszenny Miodowy.

Instrukcje

1
Umieść ciepłą wodę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posypać drożdże, mieszać do rozpuszczenia i odstawić do kremowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
3
Dodaj ciepłe mleko, miód, olej, sól i 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej; dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką pszenną i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodaj pozostałą mąkę uniwersalną, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie i wykonalne(może zostać trochę mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Umieść w lekko naoliwionej misce i obróć ciasto, aby nasmarować wierzch. Przykryć miskę wilgotną szmatką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali. Rozwałkuj ciasto i obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj ciasto na bochenek i umieść na przygotowanej patelni. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi rozmiar, o 45 protokół. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut lub do momentu, gdy góra będzie złotobrązowa, a spód bochenka wydrążony po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn