Chleb Klonowy Owsiany
Chleb klonowy Owsiany może być właśnie chlebem, którego szukasz. Ten przepis bezmleczny i wegetariański serwuje 16 i kosztuje 32 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, staromodny owies, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indywidualne budynie chlebowe z masłem klonowym z sosem Klonowo-karmelowym, Maple Walnut chleb bananowy z glazurą klonową, oraz Batony Owsiane Z Cukinią Jagodową podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść owies w blenderze lub robocie kuchennym, przykryj i przetwarzaj owies przez 6-7 sekund lub do grubo posiekanego.
Przełożyć do małej miski; dodać wrzącą wodę.
Odstawić, aż mieszanina ostygnie do 110 ° -115°. W dużej misce rozpuścić drożdże w 1/3 szklanki ciepłej wody; dodać syrop, olej, sól, mieszaninę owsa i 2 szklanki mąki; ubić do gładkości. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby utworzyć miękkie ciasto.
Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Poncz ciasto w dół. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Kształt do spłaszczonego 9-in. okrągły bochenek.
Miejsce w zjeździe na 9. okrągłe naczynie do pieczenia. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 45 minut.
Posmarować białkiem jajka; posypać owsem.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaka drucianego, aby ostygnąć.