Chleb Czekoladowy
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, natychmiastowy proszek espresso, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 89 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty, Maszyna Do Chleba Migdałowo-Czekoladowy Chleb, oraz Chocolate Chocolate Chip Greek Yogurt Banana Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego połącz drożdże, ciepłe mleko i 1 łyżkę cukru.
Odstawić, aż utworzą się pęcherzyki, 10 minut.
W małym rondlu, połączyć masło i 3 uncje czekolady. Doprowadzić ciepło do medium i gotować, często mieszając, aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka. Zdejmij ciepło.
Dodaj pozostały cukier, natychmiastowe espresso, jajko, wanilię, kakao w proszku i sól do miski miksera stojącego. Wymieszać, aby połączyć.
Wymieszać połowę mąki chlebowej.
Wymieszać w połowie roztopionej mieszaniny czekolady. Wymieszaj pozostałą mąkę, a następnie pozostałą roztopioną czekoladę.
Przymocuj hak do ciasta do miksera stojącego i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie, około 5 minut. Ciasto będzie bardzo wilgotne, przypominające ciasto.
Przykryj miskę ręcznikiem do naczyń i pozostaw ciasto do wyrośnięcia, aż prawie podwoi objętość, 2 godziny.
Posmaruj 9-calową patelnię.
Dodaj pozostałą czekoladę do ciasta i mieszać aż równomiernie włączone.
Wlać ciasto na patelnię i gładką górę łopatką. Przykryć patelnię ręcznikiem do naczyń i odstawić na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Pieczemy chleb do wyschnięcia na wierzchu, 35 minut.