Chleb Ciabatta
Chleb Ciabatta może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 102 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Domowy Chleb Ciabatta {I Najlepszy Chleb Czosnkowy Na Ziemi}, Czosnkowy Chleb Ciabatta, oraz Chleb Pełnoziarnisty Ciabatta.
Instrukcje
Składniki umieścić na patelni automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta i zacznij.
Ciasto będzie dość lepkie i mokre po zakończeniu cyklu, oprzyj się pokusie dodania większej ilości mąki.
Ułożyć ciasto na lekko posypanej mąką desce, przykryć dużą miską i odstawić na 15 minut.
Lekko mąki lub użyć pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Podzielić na 2 kawałki i uformować każdy w owal 3x14 cali.
Ułóż bochenki na przygotowanych arkuszach, dołkuj powierzchnię i lekko mąkę. Przykryć i pozostawić w wolnym miejscu na około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Dołóż ciasto po raz drugi, a następnie umieść bochenki w piekarniku, umieszczonym na środkowym stojaku.
Piec przez 25 do 30 minut. Podczas pieczenia spryskaj bochenki wodą co 5 do 10 minut, aby uzyskać bardziej chrupiącą skórkę.