Chleb bananowy mojej cioci
Chleb bananowy mojej ciotki może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji porannych posiłków. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz proszek do pieczenia, chipsy czekoladowe, orzechy włoskie i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Chleb bananowy mojej cioci, Bananowy Pudding cioci Betty, oraz Idealny chleb dyniowy cioci Margie z kawałkami czekolady (i dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Banany i ocet mieszamy w misce i odstawiamy. W dużej misce wymieszać cukier i masło, aż będzie kremowe i gładkie, następnie ubić jajka. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną bananów. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól, aż mieszanina będzie wolna od grudek.
Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny masła i cukru, aż dobrze wymieszane, i mieszać w posiekane orzechy włoskie i chipsy czekoladowe.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni bochenkowej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko zbrązowieje i wykałaczka włożona do środka bochenka wychodzi czysta, 50 do 60 minut.
Ostudzić na patelni około 5 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu.