Chińska Wołowina Z Brokułami
Chińska Wołowina z brokułami to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, sos ostrygowy, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chińska wołowina i brokuły, Chińska Wołowina Z Brokułami, oraz Chińska wołowina i brokuły dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę oleju arachidowego w dużej misce.
Dodaj stek i wrzucić do herbu; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania.
Pozostałą 1 łyżkę każdej skrobi kukurydzianej i sosu sojowego, sos ostrygowy i bulion z kurczaka w małej misce; odstawić.
Ciepła 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych w dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać imbir, brokuły i pozostałą 1 łyżeczkę cukru i Stir-smażyć 3 do 4 minut; przenieść na talerz.
Ciepła 1 więcej łyżka oleju z orzeszków ziemnych na patelni, dodać cebulę i stir-fry 2 do 3 protokół.
Dodać pomidory i gotować, obracając delikatnie, 2 protokół.
Cebulę i pomidory przełożyć na talerz z brokułami.
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości; dodać pozostałe 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na patelni.
Dodać czosnek i stek i stir-fry 1 minutę.
Ubić mieszaninę sosu, następnie dodać do patelni i dusić 1 minutę. Powrót warzywa na patelnię; gotować, aż mięso jest gotowane przez, 3 do 4 protokół.
Podawać z ryżem, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów