Chive - Parmezan Chipsy Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chipsów ziemniaczanych ze szczypiorkiem-parmezanem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje 17 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieczenia ziemniaków, parmezan, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Grillowane Chipsy Ziemniaczane Z Dipem Szczypiorkowym, Zapiekanka ziemniaczana z parmezanem i szczypiorkiem, oraz Potato Parmesan & Chive Crusted Tilapia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szoruj ziemniaki szczotką.
Ziemniaki pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki za pomocą krajalnicy mandoliny.
Połączyć plastry ziemniaków i oleju w dużej misce.
Dodać ser, szczypiorek i sól, i wrzucić delikatnie do herbu.
Ułóż plastry ziemniaków w jednej warstwie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 18 do 20 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: żetony brązowieją w różnym tempie. Ostrożnie oglądaj chipsy i szybko wyjmij poszczególne chipsy z piekarnika, gdy staną się złote.