Chipsy ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem
Chipsy ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem zajmują około 23 minuty od początku do końca. Za 25 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 94 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści pietruszki, rdzawych ziemniaków, oleju arachidowego i parmezanu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 48%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Parmezan Czosnek Pieczone Słodkie Chipsy Ziemniaczane, Parmezan Czosnek Pieczone Słodkie Chipsy Ziemniaczane, oraz Czosnek Parmezan Jarmuż Chipsy.
Instrukcje
We frytownicy wypełnionej do połowy olejem arachidowym rozgrzej olej do 350 stopni F.
Pokrój ziemniaki za pomocą mandoliny w cienkie paski.
W misce wymieszaj ser, czosnek w proszku, pietruszkę i czarny pieprz.
Dodaj niewielką ilość pokrojonych ziemniaków na raz do oleju. Smażyć na złoty kolor, około 2 minut.
Odcedź frytki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu natychmiast dodaj mieszankę parmezanu.