Chipsy ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem

Chipsy ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem
Chipsy ziemniaczane z parmezanem i czosnkiem zajmują około 23 minuty od początku do końca. Za 25 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 94 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści pietruszki, rdzawych ziemniaków, oleju arachidowego i parmezanu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 48%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Parmezan Czosnek Pieczone Słodkie Chipsy Ziemniaczane, Parmezan Czosnek Pieczone Słodkie Chipsy Ziemniaczane, oraz Czosnek Parmezan Jarmuż Chipsy.

Instrukcje

1
We frytownicy wypełnionej do połowy olejem arachidowym rozgrzej olej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Pokrój ziemniaki za pomocą mandoliny w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
3
W misce wymieszaj ser, czosnek w proszku, pietruszkę i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj niewielką ilość pokrojonych ziemniaków na raz do oleju. Smażyć na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Odcedź frytki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu natychmiast dodaj mieszankę parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćNormalny
Gotowe W23 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn