Chipsy z kapusty sojowej i sezamowej
Chipsy sojowo-sezamowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 19 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, oliwy z oliwek, sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Sos Sojowo-Sezamowy, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Chipsy Z Jarmużu.
Instrukcje
Jarmuż opłukać i dokładnie osuszyć ręcznikiem kuchennym. Oderwać liście od żeber; odrzucić żebra. Rozerwij liście na 4-in. sztuk.
Wlać olej i sos sojowy do dużej miski, dodać jarmuż i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Ułóż liście w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia.
Piec, zmieniając pozycje patelni po 13 minutach.
Posypać sezamem i piec, aż liście są chrupiące, ale nie rumiane, 5 do 7 minut więcej.
* Możesz użyć większych pęczków, ale będziesz potrzebował więcej oleju i przypraw i może trzeciej patelni.