Chipsy Tortilla Parmezan
Chipsy z tortilli parmezanu to bezglutenowy przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pieprz, tortille kukurydziane, świeżo parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 49% to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Cynamonowo-cukrowe chipsy Tortilla z salsą ananasową, Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, oraz Chipsy Rozmarynowo-Parmezanowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia 2 ciężkie duże blachy do pieczenia z folią aluminiową.
Olej, oregano i pieprz ubić w małym rondlu na średnim ogniu, aż do ogrzania. Odstawić na 15 minut.
Wymieszaj olej po obu stronach tortilli. Ułóż tortille i pokrój je na paski o szerokości od 1/2 do 3/4 cala. Ułóż paski w jednej warstwie nad blachami do pieczenia.
Na paski posypać serem i solą.
Piec, aż paski będą złotobrązowe i chrupiące, około 12 minut. Porada Do-Ahead: paski tortilla mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać w hermetycznych pojemnikach i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino # 1: Coltibuono Chianti Classico "RS" 2001 REGION / pochodzenie: Chianti Classico, Toskania winogrona / odmiana: Sangiovese polecane wino # 2: Alois Lageder Pinot Bianco 2003 REGION / pochodzenie: Alto Adige winogrona / odmiana: Pinot Bianco