Chipsy Tortilla Parmezan

Chipsy Tortilla Parmezan
Chipsy z tortilli parmezanu to bezglutenowy przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pieprz, tortille kukurydziane, świeżo parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 49% to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Cynamonowo-cukrowe chipsy Tortilla z salsą ananasową, Lody kawowe i Meksykańskie Lody czekoladowe z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, oraz Chipsy Rozmarynowo-Parmezanowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia 2 ciężkie duże blachy do pieczenia z folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Olej, oregano i pieprz ubić w małym rondlu na średnim ogniu, aż do ogrzania. Odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Wymieszaj olej po obu stronach tortilli. Ułóż tortille i pokrój je na paski o szerokości od 1/2 do 3/4 cala. Ułóż paski w jednej warstwie nad blachami do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Na paski posypać serem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Piec, aż paski będą złotobrązowe i chrupiące, około 12 minut. Porada Do-Ahead: paski tortilla mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać w hermetycznych pojemnikach i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Polecane wino # 1: Coltibuono Chianti Classico "RS" 2001 REGION / pochodzenie: Chianti Classico, Toskania winogrona / odmiana: Sangiovese polecane wino # 2: Alois Lageder Pinot Bianco 2003 REGION / pochodzenie: Alto Adige winogrona / odmiana: Pinot Bianco
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
WinogronaWinogrona
TrudnośćŚredni
Gotowe W37 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn