Chipotle Sos Orzechowy
Chipotle sos orzechowy jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chipotle chile w adobo, Azjatycki olej sezamowy, masywne masło orzechowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako sos. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Babka Empanadas z sosem Chipotle-orzechowym, Burgery wołowe z sosem barbecue Orzechowo-Chipotle, oraz Kotlety wieprzowe z kolendry w sosie Chipotle-orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym, połączyć masło orzechowe, mleko kokosowe, chipotle i imbir i puls, aż będzie gładka.
Przełożyć puree do małego rondla i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Przenieść sos do miski i ubić w sosie sojowym, sok z limonki, olej sezamowy i 1/4 szklanki wody, aż będzie gładka; przechowywać w lodówce, aż schłodzone.
Dodać do przodu: sos można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Podawać z: grillowaną wołowiną, wieprzowiną, skrzydełkami z kurczaka lub krewetkami lub jako dip do blanszowanych warzyw.