Chipotle-Pomarańczowe Udka Kurczaka
Chipotle-pomarańczowe udka kurczaka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, skórkę pomarańczową, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane udka z kurczaka z pomarańczą i rozmarynem, Chipotle Pomarańczowy Kurczak, oraz Kurczak z pomarańczową glazurą Chipotle.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła.
Połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego, 3 łyżki. sos sojowy, 3 łyżki. brązowy cukier, a następnie 5 składników w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie do zamrażarki; dodaj kurczaka. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 10 minut.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Kurczak z grilla, przykryty pokrywką z grilla, 10 do 12 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Zdjąć z grilla; przykryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Tymczasem trzepaczka razem 2 łyżeczki. brązowy cukier, pozostałe 3/4 szklanki soku pomarańczowego i 2 łyżki. sos sojowy w małym rondlu.
Ubij razem skrobię kukurydzianą i 2 łyżeczki. wody i ubić do mieszanki soku pomarańczowego. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu i gotować, ubijając stale, 1 minutę lub aż zgęstnieje.