Chinatown gotowana i pieczona kaczka

Chinatown gotowana i pieczona kaczka
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Chinatown gotowana na parze i pieczona kaczka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2019 kalorie, 56g białka, oraz 179g tłuszczu każdy. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz miód, sól, duży imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Wędzona kaczka z chińskimi bułeczkami na parze, Pieczona kaczka z pieczonym kompot owocowym, oraz Pieczona Pierś Z Kaczki Na Patelni.

Instrukcje

1
Kaczka jest notorycznie tłustym ptakiem, aby zmniejszyć tłuszcz i wytworzyć chrupiącą skórę, zacznij od przycinania nadmiaru tłuszczu z szyi i ciała. Wypłukać kaczkę, wewnątrz i na zewnątrz, i osuszyć dokładnie ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Połącz Chiński pięć przypraw, cukier i sól w małej misce. Rozetrzyj mieszankę przypraw na całej kaczce, wewnątrz i na zewnątrz. Sól i pięć przypraw w proszku tworzy pachnącą suchą marynatę,która pobiera część wilgoci z kaczki, dzięki czemu przyprawy przenikają. Napełnij jamę kaczki aromatami: imbirem, czosnkiem, zieloną cebulą i skórką mandarynki. Złóż końcówki skrzydeł pod kaczkę i związaj nogi sznurkiem kuchennym. Poke piersi kaczki kilka razy, przekłuwając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MandarynkaMandarynka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cała KaczkaCała Kaczka
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść patelnię na kuchence kuchennej nad 2 palnikami i napełnij 2-calową wodą, włącz ciepło do medium. Ustaw wkładkę V-rack wewnątrz patelni i połóż kaczkę na stojaku, od strony piersi do góry. Przykryć szczelnie folią aluminiową. Paruj kaczkę przez 45 minut, okresowo sprawdzając poziom wody. Gotowanie na parze kaczki najpierw topi część tłuszczu i kurczy skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4
W małym rondlu połączyć ocet, miód i sos sojowy na małym ogniu. Gotować i mieszać przez 5 minut, aż zgęstnieje. Kaczka zostanie lakierowana słodką glazurą, która karmelizuje się podczas pieczenia, dzięki czemu skóra jest chrupiąca i brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Zdejmij folię z kaczki, zdejmij stelaż z kaczką i wylej wodę i cały tłuszcz, który się wytworzył (świetnie nadaje się do innych potraw, takich jak smażony ryż.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cała KaczkaCała Kaczka
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Umieść stojak z kaczką z powrotem w patelni do pieczenia. Podlewać kaczkę mieszaniną octu, aż cała skóra zostanie całkowicie pokryta szkliwem. Włóż całość do piekarnika. Piecz kaczkę przez 1 godzinę, okresowo fastrygując pozostałą glazurą, aby uzyskać głęboki mahoń. Przykryj pierś folią, jeśli zrobi się zbyt ciemno. Nogi będą się łatwo poruszać po zakończeniu. Rzeźbić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn