Chile-Tamarynd Trixy Stix
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Chile-Tamarynd Trixy Stix może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz cayenne, cukier granulowany, pasta z tamaryndowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Podobne przepisy to Warzywa smażone z sosem Chile-Tamaryndowym, Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Kix® na Stix.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93° i ułóż stojak na środku.
Ubij cukier i cayenne razem w średniej misce.
Dodać tamaryndowca i palcami wcierać pastę w mieszaninę cukru, aż wszystko będzie równomiernie połączone i konsystencja brązowego cukru.
Posypać mieszaninę w szorstki 6-calowy okrąg na arkuszu pergaminu. Przykryć drugim arkuszem pergaminu. Za pomocą wałka do ciasta lub wysokiej szklanki do picia, zwijaj mieszaninę cukru, aż znajdzie się w cienkiej, równej warstwie o grubości około 1/16 cala.
Usunąć i wyrzucić górny arkusz pergaminu. Ostrożnie przełożyć pergamin z cukrem na blachę do pieczenia.
Piec, aż wierzch cukru będzie całkowicie suchy w dotyku, około 35 minut.
Umieść patelnię na stojaku z drutu i pozostaw cukier do całkowitego ostygnięcia, około 15 minut.Wysuszony cukier rozbijamy na małe kawałki. Pracując w 2 do 3 partiach, przenieść kawałki cukru do czystej kawy lub młynka do przypraw i przetworzyć je na drobny proszek.
Przenieść proszek do małej miski, zeskrobując dowolną mieszaninę utkniętą wewnątrz Szlifierki.Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce.
Wlać cukier w proszku do sitka i przesiać go do miski, naciskając na proszek tylną łyżką, aby przebić go przez siatkę. Wszystkie większe kawałki pozostawione w sitku należy zwrócić do szlifierki i przetworzyć na drobny proszek. Ponownie przesiać i w razie potrzeby powtarzać mielenie i przesiewanie, aż cała mieszanina cukru zostanie przetworzona (może zostać kilka ciał stałych do wyrzucenia).
Umieść kartkę papieru na powierzchni roboczej. Przygotuj około 20 (8-calowych) papierowych słomek i wykałaczkę. Zrób mały lejek z innej kartki papieru. (Upewnij się, że końcówka pasuje do końca słomek.) Alternatywnie, użyj Nr. 16 Open Star lub Nr. 5 round piping tip. Złóż jeden koniec słomy 1/4 cala. Dopasuj punkt lejka lub końcówkę rurociągu do otwartego końca słomy. Trzymając lejek lub końcówkę rurki w miejscu i pracując nad arkuszem papieru, łyżkę w około 1 1/4 łyżeczki mieszaniny cukru. Użyj zaostrzonego końca wykałaczki, aby wbić mieszaninę cukru do słomy.
Usuń lejek lub końcówkę rurociągu i złóż otwarty koniec słomy w dół 1/4 cala, aby zamknąć. Powtórz z pozostałymi słomkami i cukrem.