Chile-sałatka owocowa z Queso Fresco
Chile-sałatka owocowa z Queso Fresco to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje 65 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód, papryka jalapeno, queso fresco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Meksykańskie klopsiki z czerwonym sosem pomidorowym Chile i Queso Fresco, Pizza Quinoa z owocami Pestkowymi, Jalapenos i queso Fresco, oraz Sałatka kukurydziana z queso Fresco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i 1/4 szklanki wody w średnio ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 15 sekund lub aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać jalapeo do mieszaniny cukru. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do ochłodzenia do temperatury pokojowej. Przecedzić mieszaninę cukru przez sito o drobnych oczkach nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Połączyć arbuz, jagody i brzoskwinia w dużej misce. Wymieszać mieszaninę cukru i soku, podrzucając delikatnie do herbu.
Każdą porcję posypać serem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada