Przepis z kurczaka Vindaloo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 479 kalorii, 40g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, pastę pomidorową, garam masala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Vindaloo, Autentyczny Kurczak Vindaloo, Chicken Vindaloo, oraz Chicken Vindaloo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Blend pierwsze 11 składników i 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne w procesorze, aż do formy pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać pastę z procesora i gotować, aż złoty, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
4
Dodać kurczaka i ziemniaki; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cały Kurczak
5
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Odkryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 5 minut dłużej. Doprawić więcej cayenne, w razie potrzeby, i sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Mielony Pieprz Cayenne
Cały Kurczak
Bulion
6
* Mieszanka przypraw dostępna na rynkach indyjskich, w niektórych sklepach z artykułami spożywczymi i w wielu supermarketach. Aby zastąpić, wymieszać 3/4 łyżeczki mielonego kminku, 3/4 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, 1/4 łyżeczki mielonych goździków i 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu; użyć 1 łyżeczki mieszanki.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.