Chicken Piccata
Piccatan z kurczakiem to danie główne, które serwuje 4. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, pietruszkę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3306 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować kotlety z kurczaka, ubić je cienko: aby zrobić kotlety z kurczaka, pokroić połówki piersi kurczaka poziomo, masłem je otworzyć. Jeśli kawałki piersi, z którymi pracujesz, są duże, możesz je pociąć na dwie części.
Jeśli kawałki są nadal grube po trzepaniu masłem, umieść je między dwoma kawałkami folii i tłucz je młotkiem do mięsa na grubość 1/4 cala.
Kotlety w sezonowanej mące z parmezanem:
Wymieszać mąkę, sól, pieprz i starty parmezan. Kawałki kurczaka opłukać w wodzie. Pogłębiać je dokładnie w mieszaninie mąki, aż do dobrze pokrytej.
Rozgrzać oliwę z oliwek i 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę kawałków kurczaka, nie tłocz patelni. Brązowy dobrze z każdej strony, około 3 minut na stronę.
Wyjąć kurczaka z patelni i rezerwy na talerz.
Gotować inne piersi w ten sam sposób, zdjąć z patelni.
Umieścić piersi na stojaku na patelni i ogrzać w piekarniku 225°f podczas przygotowywania sosu.
Dodać bulion lub wino, sok z cytryny, kapary, zmniejszyć o połowę, wymieszać z masłem:
Dodaj wywar z kurczaka lub białe wino, sok z cytryny i kapary na patelnię. Użyj szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki. Zmniejszyć sos o połowę.
Ubijamy pozostałe 2 łyżki masła.
Na talerzu kurczaka i podawać z sosem wylanym na kurczaka.
Posypać natką pietruszki.