Cherry Flan to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko, cukier granulowany, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Flan z pomidorów wiśniowych, tymianku i boczku, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść mleko, 1/3 szklanki cukru, jajka, wanilię, sól i mąkę w słoiku blendera w kolejności, w jakiej są wymienione. Przykryć i zmiksować z maksymalną prędkością przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać-cala warstwę ciasta w naczyniu do pieczenia lub pie Płyta. Ustaw na umiarkowanym ogniu przez minutę lub dwie, aż film ciasta ustaw w dolnej części naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Zdjąć z ognia.
5
Wiśnie rozłożyć na cieście i posypać 1/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cukier
6
Wlać resztę ciasta i wygładzić powierzchnię tylną łyżką.
7
Umieścić w pozycji środkowej nagrzanego piekarnika i piec przez około godzinę. Clafouti odbywa się, gdy jest dmuchany i rumiany, a igła lub nóż wbity w jego środek wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
8
Wierzch clafouti posypać cukrem pudrem tuż przed wyniesieniem na stół. (Clafouti nie muszą być podawane na gorąco, ale powinny być nadal ciepłe. Opadnie lekko, gdy się ochłodzi.)