Cheddar Gougères
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Cheddar Gougères. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka parmezanu, mąka, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Cheddar Gougeres, Cheddar-Chive Gougères, oraz Cheddar i czarny pieprz Gougères dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 2 składniki i 1 szklankę wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać mąkę na raz i energicznie ubić drewnianą łyżką 1 do 2 minut lub do momentu, aż mieszanina będzie gładka i odciągnie się od boków patelni, tworząc kulkę ciasta.
Wyjąć z ognia i odstawić na 2 minuty. Wymieszać jajka, po jednym na raz, energicznie ubijając drewnianą łyżką po każdym dodaniu. (
Mieszanina powinna być gładka i błyszcząca.)
Dodać ser Cheddar i mieszać, aż dobrze się zmiksuje.
Drop ciasto przez łyżki poziomu 1 cal od siebie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, za pomocą małej miarki cookie (o 1 cal).
Posypać serem Parmezanowym.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375, i piec 17 do 20 więcej minut lub aż złoty kolor.
Każdą żłobek przeciąć na pół, a dolną połowę wypełnić żądaną ilością szynki. Top z pozostałą połówką.