Ceviche z krewetek podane w kokosach

Ceviche z krewetek podane w kokosach
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Ceviche z krewetek podawane w kokosach może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 339 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to Południowoamerykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, cebulę, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie super. Spróbuj Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), Ceviche de Camaron (krewetkowy koktajl Ceviche), oraz CEVICHE KOLUMBIJSKIE Z KREWETKAMI (CEVICHE DE CAMARONES) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ceviche: umieść duży garnek z wodą na dużym ogniu i dodaj cytrynę, czosnek, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól, do smaku. Jeśli chodzi o gotować dodać krewetki i wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Niech krewetki kłusować tylko do momentu, gdy są gotowane przez, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Usuń krewetki na patelni arkusza i przechowywać w lodówce. Gdy są chłodne pokroić je na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Połączyć mleko kokosowe, sok z limonki, cebula, chiles, i cilantro w dużej misce i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj schłodzone krewetki i niech marynować, schłodzone, przez około 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Przygotuj skorupki orzecha kokosowego: weź młotek i uderz kokosa wielokrotnie (nie za mocno) wokół równika, obracając kokosa w dłoni. Ostatecznie podzieli się na dwie połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
7
Spuścić płyn z kokosów.
1
Wlać sól na duży talerz i nestle połówki Kokosowe do soli tak stoją prosto. Ceviche podzielić na połówki Kokosowe; udekorować skropionymi sokiem z limonki, oliwą z oliwek i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn