CERTO® dżem z orzecha żurawinowego
CERTO® dżem z orzecha żurawinowego to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 112. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Certoâ® Cranberry Relish, Certoâ® konfitura figowa, oraz Certoâ® galaretka z czarnego bzu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
W dużym rondlu umieść żurawinę i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować 10 minut.
Wlać mieszaninę do 6-lub 8-quart rondel. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Cukier wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Wymieszaj pektynę szybko. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)