Cappuccino-Sernik Krówkowy
Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rum, jajka, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Cappuccino-Sernik krówkowy, Sernik Krówkowy Cappuccino, oraz Sernik Krówkowy Marmurkowy Cappuccino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić ciasteczka, posiekaną czekoladę, brązowy cukier i gałkę muszkatołową w procesorze.
Dodać masło i proces, aż okruchy zaczną się trzymać razem, skrobanie dół miski od czasu do czasu, o 1 minutę.
Przenieś okruchy na patelnię o średnicy 10 cali z 3-calowymi bokami. Owinąć plastikową owijkę wokół palców i mocno nacisnąć mieszaninę okruchów po bokach w granicach 1/2 cala od górnej krawędzi, a następnie nad dnem patelni.
Przynieś śmietanę do ubijania na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i Kahlúa.
Ubijaj, aż czekolada się rozpuści i ganache będzie gładki.
Wlać 2 szklanki ganache na dnie skorupy. Zamrażać, aż warstwa ganache będzie jędrna, około 30 minut. Rezerwa Pozostałe ganache; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej do wykorzystania później do tworzenia wzoru siatki.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż do wymieszania. Ubić w mące. Mieszaj rum, espresso w proszku, mieloną kawę, wanilię i melasę w małej misce, aż rozpuszcza się kawa rozpuszczalna; ubić do mieszanki serków śmietankowych. Beat w jaja 1 na raz, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski.
Wlać nadzienie na zimny ganache w skorupie.
Sernik ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec, aż top jest brązowy, dmuchany i popękane na krawędziach, i centrum 2 cale porusza się tylko nieznacznie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 1 godzinę 5 minut.
Sernik przełożyć do stelaża. Schłodzić 15 minut podczas przygotowywania polewy (wierzch sernika lekko opadnie). Utrzymuj temperaturę pieca.
Ubij śmietanę, cukier i wanilię w średniej misce, aby zmiksować.
Polewamy gorącym sernikiem, rozlewając do całkowitego pokrycia nadzieniem.
Piec, aż polewa jest ustawiona, o 10 protokół.
Sernik przełożyć do stelaża. Przechowywać w lodówce gorący sernik na stojaku, aż ostygnie, około 3 godzin.
Uruchom mały ostry nóż między skórki i boki patelni poluzować ciasto; uwolnij boki patelni.
Sernik przełożyć na półmisek. Łyżka reserved ganache do torebki z ciastem wyposażonej w małą końcówkę gwiazdki. Rura 6 ukośnych linii na szczycie sernika, odstęp 1 cala od siebie. Powtórz w przeciwnym kierunku, co kraty. Rozety rur ganache wokół górnej krawędzi ciasta.
Dekoruj ziarnami kawy, w razie potrzeby. Schłodzić, aż krata będzie jędrna, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Owinąć luźno w folię, tworząc kopułę nad kratą; przechowywać w lodówce.)