Prażony korzeń selera i marchew
Pieczony korzeń selera i marchew może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, korzeń selera, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony korzeń selera i marchewki z pietruszką i koperkiem, Julienne Z Sezamowej Marchwi I Korzenia Selera, oraz Pieczony korzeń selera i rzodkiewki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść obramowaną blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F.
Korzeń selera wymieszać z 4 łyżkami oliwy z oliwek, 1 łyżką tymianku, 1/2 łyżeczki papryki i solą do smaku w misce. Nałóż na podwójną warstwę folii o dużej wytrzymałości; połącz końce i zaciśnij, aby je uszczelnić.
Umieścić pakiet na innej blasze do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż prawie miękkie, o 25 protokół.
W międzyczasie w misce wrzucić marchew z pozostałymi 2 łyżkami oliwy, 1 łyżką tymianku i 1/2 łyżeczki papryki; doprawić solą.
Rozłóż na rozgrzanej blasze do pieczenia i piecz do miękkości, o 35 protokół.
Po tym, jak korzeń selera piecze się przez 25 minut, otwórz folię i rozłóż na blasze do pieczenia; piecz jeszcze 15 minut. Wrzucić z marchewką i pietruszką.