Cannoli Czekoladowe
Czekoladowe Cannoli wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 14 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ricottę, pistacje, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 21%. Podobne przepisy to Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes, Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta), oraz Cannoli Czekoladowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Tost niesolone pistacje w piekarniku przez 10 do 15 minut lub aż chrupiące. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i drobno posiekać.
Umieść posiekane pistacje w misce.
W misce miksera elektrycznego ubijaj ciężką śmietanę z 1 łyżką cukru, aż utrzyma miękki szczyt. W dużej misce złóż bitą śmietanę, rodzynki, 1/3 posiekanej czekolady, 1/3 posiekanych pistacji i 1 łyżkę cukru. Delikatnie złóż bitą śmietanę do ricotty. Gotowe do podania nadzienie przełożyć łyżką do woreczka z grubą okrągłą końcówką. Wypełnij powłoki cannoli z każdego końca.
Na talerzu zmiksować pozostałą posiekaną czekoladę i pistacje.
Do dekoracji: zanurzyć każdy koniec cannoli do mieszaniny czekolady pistacji.
Cannoli można napełniać i przechowywać w lodówce nie więcej niż 1 godzinę przed czasem.