Camarones Diablos (Diabelska Krewetka)

Camarones Diablos (Diabelska Krewetka)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Camarones Diablos (diabelskie krewetki). Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 446 kalorii, 39g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,9 USD za porcję. 11 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką czosnek, papryczki jalapeno, papryczki chipotle w sosie adobo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 67%, który jest solidny. Spróbuj ZOBACZ WSZYSTKIE HOTELE (COCTEL DE CAMARONES), Camarones al Ajillo (krewetki czosnkowe), oraz Camarones a la Diabla-Diablo Shrimp dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W rondelku wymieszać bulion z kurczaka, brązowy ryż, 1 łyżkę masła i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż zmięknie, a bulion się wchłonie, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podgrzej 1 łyżkę masła i oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę i papryczki jalapeno w gorącym maśle i oleju, aż cebula lekko zmięknie, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj czosnek i gotuj, aż będzie pachnący, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Wlej czerwone Wino i sos Worcestershire do mieszanki cebulowej; wymieszać z papryką chipotle. Gotuj i mieszaj mieszaninę, aż ciecz lekko odparuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj krewetki i gotuj, aż będą nieprzezroczyste, około 5 minut. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Podawaj mieszankę krewetek na ugotowanym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn