Calzones
Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 686 kalorii, 34g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mozzarelli, drożdże ciasto, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Calzones, Calzones, oraz Hot, Hot, Hot Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę, cukier i drożdże w dużej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać sól i 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać luźne ciasto.
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Ciasto ułóż ręcznie i wyłóż na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez 6 do 8 minut, aż do uzyskania gładkiego, jędrnego ciasta.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia w najcieplejszej części kuchni na 45 minut.
Wyrośnięte ciasto pokroić na 4 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryj ponownie i pozostaw 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść czysty kamień do pizzy w piekarniku, aby podgrzać.
Czystą powierzchnię roboczą lekko odkurzyć mąką. Palcami i dłońmi spłaszczyć jedną z rund ciasta na owal o grubości około 1/4 cala.
W osobnej misce wymieszaj ricottę, mozzarellę i szynkę. Łyżka 1/4 mieszaniny tuż nad środkiem jednego owalu ciasta. Złóż ciasto, aby utworzyć półksiężyc, a następnie naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Złóż krawędź opuszkami palców i uszczypnij, aby utworzyć grzbiet dookoła. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Umieścić calzones na kamieniu do pizzy i piec przez 15 do 18 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.