Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami

Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami
Cabernet-duszone żeberka z suszonymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 1315 kalorii, 42g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na 6,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, morele, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka opłukać i osuszyć. W papierowej torbie Mąkę połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu. Wrzuć żeberka do torby i wstrząśnij, aby pokryć. Wyciągnij żebra, wytrząsając nadmiar mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
2
W ciężkiej 6-litrowej patelni na średnim ogniu roztop masło z oliwą z oliwek. Pracując partiami, dodaj żeberka w jednej warstwie i zmień na brązowe ze wszystkich stron, łącznie około 5 minut na partię. Szczypcami, przenieść żeberka do miski. Wyrzucić wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek na patelnię; mieszać często, aż cebula kuleje, o 6 protokół. Wymieszać z winem, musztardą i morelami, a następnie wrócić krótkie żeberka na patelnię. Przykryć i doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać niskie dusić i gotować, obracając żeberka raz lub dwa razy zanurzyć mięso, aż bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Szczypcami lub łyżką szczelinową przenieś krótkie żeberka do poszczególnych szerokich, płytkich misek lub miski do serwowania. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać soki na żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
6
Parowanie win: obfite Cabernet Sauvignon z mięsistymi taninami pasuje do bogactwa dania i ożywia smaki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Avalon Napa Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Avalon Napa Merlot
Avalon Napa Merlot
Merlot 2010 pokazuje swoją głębię dzięki bogatemu kolorowi granatu. Aromaty kompotu śliwkowego, brzoskwiniowego, tytoniu, rabarbaru i anyżu wypełniają kieliszek. Karmelizowany cukier i nuty wanilii od starzenia dębu uzupełniają aromaty dojrzałych owoców. Cechy owoców górskich pokazują intensywność smaków owocowych. Wpis cieszy się słodkimi nutami jagodowymi olallieberry, a następnie finiszem konfitur z jeżyn. Dąb nadaje smaki mocha i tosty brioche, które łączą się i uzupełniają bogate warstwy owoców. Rafinowane taniny wspierają to zrównoważone wino. W miarę jak ten średni / ciężki Merlot rozwija się w szkle, można cieszyć się ciągłymi soczystymi, ciemnymi nutami jagodowymi, odrobiną przyprawy kakaowej rozwijającej się w środku i utrzymującym się wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia20
Magazyn