Twaróg Brzoskwiniowy
Twarożek brzoskwiniowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 101 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz masło, wodę różaną, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wegański Twarog Brzoskwiniowy, Bezowe chmury z twarogiem brzoskwiniowym, oraz Zdrowy twaróg brzoskwiniowy(bez tłuszczu, bez cukru i wegańskie!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki brzoskwini zmiksować w blenderze, aż będzie gładka; przenieść do dużej miski.
Ubij cukier, jajka, żółtka, sok z cytryny i wodę różaną na puree z brzoskwini, aż do włączenia.
Roztopić masło w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą; mieszając mieszaninę brzoskwini w roztopione masło, stale mieszając, aż twaróg zgęstnieje, 5 do 10 minut.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj twaróg brzoskwiniowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.