Buta Kakuni (Japanese Braised Porkbelly)
Przepis Buta Kakuni (Japoński duszony brzuszek) może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, 4? rund imbir, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Japoński duszony brzuch wieprzowy (buta No Kakuni), Buta no Kakuni, oraz Buta no Kakuni.
Instrukcje
Pokrój wieprzowinę na 2 kwadraty 1/2".
Umieścić brzuch wieprzowiny, strona tłuszczu w dół, w małym ciężkim dnie garnka (takich jak holenderski piekarnik), który jest po prostu wystarczająco duży, aby pomieścić wieprzowinę w jednej warstwie.
Umieść garnek na średnim ogniu i pozwól, aby wieprzowina smażyła się niezakłócona, aż będzie złotobrązowa od strony tłuszczu.Odwróć każdy kawałek i brązową drugą stronę, a następnie przenieś na talerz.
Dodać imbir, czosnek, i niboshi i smażyć, aż rumiane i pachnące.
Dodaj sake i gotuj, aż nie poczujesz już alkoholu.
Dodać wodę, cukier, sos sojowy, sól i powrócić wieprzowinę do garnka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywą.Gotować na wolnym ogniu, aż brzuch wieprzowy się rozpadnie (około 2 godzin).Odcedzić duszony płyn i jeśli masz zamiar podawać kakuni od razu, odtłuścić dodatkowy tłuszcz. Najlepiej jest, jeśli pozostawisz to w lodówce na noc, ponieważ daje to mięso szansę wchłonąć więcej smaku, a to sprawi, że usunięcie nadmiaru tłuszczu dużo easier.To podawać, delikatnie podgrzać brzuch wieprzowy. Pokrój i podawaj z płynem do duszenia, gorącą musztardą i gotowaną na parze zieleniną.