Burnt Orange Panna Cotta
Burnt Orange Panna Cotta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, pomarańcze do pępka, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 22%. Spróbuj Burnt-Orange Panna Cotta, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na mleku w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Ubić cukier, sól i 1 szklankę ciężkiej śmietany.
Cukier granulowany gotować w suchym małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w Złoty karmel. Wymieszać w 1 1/2 łyżeczki skórki i gotować, mieszając, aż skórka jest tosty i pachnące, 30 sekund do 1 minuty. Wymieszać mieszankę śmietany i ostrożnie dodać do karmelu (bąbelki i twardnieje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Mieszaj mieszaninę żelatyny i pozostałą łyżeczkę skórki, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z sokiem pomarańczowym, a następnie odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wlać przez drobne sito do średniej miski.
Beat pozostałe 1/2 szklanki ciężkiej śmietany z mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzymuje miękkie szczyty.
Śmietanę ubić w innej misce, aż będzie gładka. Złóż bitą śmietanę na kwaśną śmietanę, a następnie złóż w mieszaninę karmelową, aż dobrze się połączą.
Łyżkę do foremek i schłodzić do jędrności, co najmniej 8 godzin.
Zanurz formy w gorącej wodzie 2 lub 3 sekundy i uruchom cienki nóż wokół krawędzi form, aby pomóc uwolnić panna cotta. Odwrócić na talerze deserowe i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut.
Gdy panna cotta stoi, usuń skórkę i biały pestkę z pomarańczy ostrym nożem. Trzymając pomarańcze nad miską, aby złapać soki, wyciąć sekcje wolne od membran. Wycisnąć sok z błon do miski i grubo posiekać pomarańczowe odcinki.
Tuż przed podaniem łyżkę pomarańczy i sok na deser.