Burgery Z Desek Cedrowych

Burgery Z Desek Cedrowych
Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy do twojego pudełka z przepisami, hamburgery z desek cedrowych mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 7,55 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1266 kalorii, 52g białka, oraz 70g tłuszczu. 441 osób próbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka grzybów shiitake, dojrzałego cheddaru, nietraktowanych desek cedrowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś Cedrowy, Łosoś Cedrowy, oraz Krewetki cedrowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku grillowanych grzybów i cebuli: przygotuj grill węglowy na bezpośrednie i pośrednie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Pieczarki portobello, grzyby shiitake i cebulę posmarować olejem z obu stron i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na bezpośrednim ogniu z obu stron, aż lekko zwęglą się i po prostu ugotują, 4 do 5 minut z każdej strony. Rezerwuj na hamburgery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Zdejmij deski z wody i umieść je na bezpośrednim ogniu na około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Zdejmij deski z grilla i posmaruj górną stronę olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Podziel mięso na 4 równe porcje (po około 6 uncji). Z każdej porcji uformuj luźno burgera o grubości 3/4 cala i kciukiem zrób Głębokie zagłębienie pośrodku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Posmaruj olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
5
Połóż hamburgery na grillu na bezpośrednim ogniu i gotuj, aż ładnie się zwęglą, około 3 minut. Odwróć i gotuj, aż druga strona zostanie zwęglona, około 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść 2 hamburgery na każdej desce cedrowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
7
Połóż deski na pośrednim ogniu, posmaruj każdego burgera 1 łyżką sosu barbecue z czerwonego wina i posyp każdy 2 plasterkami sera. Przykryj grill, aby stopić ser i zakończyć gotowanie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Połóż hamburgery na dolnych bułkach i posyp każdą z sosem barbecue, czapkami grzybowymi, grillowaną cebulą i górną bułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Podawaj natychmiast.
10
Połącz ketchup, 1 szklankę wody, proszek ancho chile, miód, melasę, cukier, musztardę, paprykę, ocet, sos Worcestershire, chile de arbol i chipotle chile w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż zgęstnieje, około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
W międzyczasie zagotuj wino w małym rondelku na średnim ogniu. Dusić, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 20 minut. Wymieszaj zredukowane wino z sosem. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. (Sos będzie przechowywany przez 1 tydzień w lodówce przechowywanej w szczelnie zamkniętym pojemniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy0(może być lub przeglądać)chile de arbol lub proszek cayennechile de arbol lub proszek cayenne2nieobrobione deski cedrowe, każda o wymiarach około 5 na 12 cali, namoczone w wodzie do przykrycia przez co najmniej 2 godziny (dostępne w sklepach z narzędziami)nieobrobione deski cedrowe, każda o wymiarach około 5 na 12 cali, namoczone w wodzie do przykrycia przez co najmniej 2 godziny (dostępne w sklepach z narzędziami)8plastrydobrej jakości postarzany Biały Cheddardobrej jakości postarzany Biały Cheddar1chipotle z puszki chile w adobo, posiekanechipotle z puszki chile w adobo, posiekane2(zima)(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czubata łyżka musztardy Dijonczubata łyżka musztardy Dijon4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone wino, takie jak pinot noirwytrawne czerwone wino, takie jak pinot noir680Orzechy dowolne (posiekane)uchwyt uziemiający (80 procent chudego)uchwyt uziemiający (80 procent chudego)4bułeczki hamburgerowe, podzielone i lekko opiekane na grillubułeczki hamburgerowe, podzielone i lekko opiekane na grillu2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione2(zima)3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula4grzyby portobello, łodygi usuniętegrzyby portobello, łodygi usunięte1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4grzyby shiitake, łodygi usuniętegrzyby shiitake, łodygi usunięte2Cebula Walla Walla, obrana i pokrojona w plastry 1/4 calaCebula Walla Walla, obrana i pokrojona w plastry 1/4 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger można łączyć z Merlot, Malbec i Zinfandel. Merlot doskonale sprawdzi się w klasycznym burgerze ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Wino Merlot Miranda Lambert County Road z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Restauracje W Pobliżu Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Restauracje W Pobliżu Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najbardziej wytrzymały duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Dzięki dojrzałej esencji jagodowej aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten suchy aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z pełnym czerwonym sosem i gorzką czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn