Bulgur Risotto z pieczonym czosnkiem i dyni
Bulgur Risotto z pieczonym czosnkiem i dyni może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ser parmigiano-reggiano, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jesienna sałatka pszenna z kaszą bulgurową z pieczonym dyni, orzechami włoskimi i kozim serem, Risotto Z Pieczoną Dynią Maślaną, oraz Risotto Z Pieczoną Dynią Maślaną.
Instrukcje
Połączyć squash i czosnek w płytkiej patelni.
Skropić 2 łyżeczkami oleju, delikatnie podrzucając do pokrycia.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do miękkości squasha, mieszając raz.
Ostudzić 10 minut. Czosnek obrać; posiekać. Odrzuć Skórki.
Połączyć wodę i sól w średnim rondlu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w średniej smażonej patelni na średnim ogniu.
Dodać bulgur; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodaj wino; gotuj 2 minuty lub do prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Dodawać ciepłą osoloną wodę, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja ciepłej osolonej wody zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 27 minut). Wymieszać w squash i czosnek; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzane.
Zdjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i szałwii.
Każdą porcję posypać serem.