Bufet Chiński " Fasolka Szparagowa
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Chińska fasolka szparagowa w formie bufetu może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 35 centów za porcję. 415 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sos ostrygowy, fasolę, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chińska Fasolka Szparagowa W Bufecie, Glazurowana Chińska Fasola Długa (Lub Zielona Fasola), oraz Fasolka Szparagowa W Stylu Chińskim.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku lub dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i gotować, aż krawędzie zaczną brązowieć, o 20 sekund.
Dodać fasolkę szparagową; gotować i mieszać, aż fasolka zacznie mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać z cukrem, sosem ostrygowym i sosem sojowym. Kontynuuj gotowanie i mieszanie przez kilka minut, aż fasola osiągnie pożądany stopień delikatności.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.