Budyń Z Ciasta Dyniowego
Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 66 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mleko, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, oraz Babeczki Z Pumpkin Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 6 łyżek cukru i 2 łyżki skrobi kukurydzianej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Połączyć mleko i jajko, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając i doprowadzając do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Połączyć dynię i kolejne 4 składniki (przez zmieloną gałkę muszkatołową) w misce, dobrze mieszając. Powoli dodaj mieszaninę dyni do mieszanki mlecznej, stale ubijając.
Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając (nie gotować). Podziel budyń równomiernie na 4 miseczki deserowe, a powierzchnię puddingu przykryj folią. Wyluzuj.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią, a folię pokryć sprayem do gotowania.
Umieścić pozostałe 2 łyżki cukru, orzechy włoskie, i szczypta soli w małej patelni nonstick; gotować na małym ogniu, aż cukier rozpuszcza się i jest złoty (o 3 protokół), mieszając często do pokrycia orzechy.
Przenieść mieszaninę do przygotowanej blachy do pieczenia i całkowicie ostudzić. Grubo posiekać orzechy.
Śmietanę ułożyć w misce. Ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Każdą porcję ubić z 2 łyżkami bitej śmietany i około 1 łyżką orzechów.