Budyń Rabarbarowy

Budyń Rabarbarowy
Przepis na budyń rabarbarowy można przygotować w około 55 minut. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 15 osób i kosztuje 28 centów za porcję. Ten deser ma 156 kalorii, 2 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 14 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, masło, rabarbar i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Dzień Matki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pudding z rabarbarem, Ciasto z budyniem z rabarbarem i Ciasto z budyniem z rabarbarem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Cebula, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki1 Mała Cebula, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
2
W misce wymieszaj mąkę, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól; odłożyć na bok. Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pęczka świeżego Posiekanego Szpinaku1/2 Pęczka świeżego Posiekanego Szpinaku
Kiełbasa Szałwiowa LuzemKiełbasa Szałwiowa Luzem
1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Nieupieczona Mrożona Skorupa Ciasta1 Nieupieczona Mrożona Skorupa Ciasta
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
3
Ubij jajko, masło i mleko w misce, aż masa będzie gładka. Mieszaj mieszaninę mąki, aż będzie wilgotna, a następnie rozłóż ją na przygotowanym naczyniu do pieczenia. Wymieszaj rabarbar, 2 szklanki cukru i wodę; wlać do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 7 Uncji CukruOkoło 7 Uncji Cukru
Opcjonalnie Lekko Słodzona Bita śmietanaOpcjonalnie Lekko Słodzona Bita śmietana
Około 11 Uncji (300 Ml) ZinfandelaOkoło 11 Uncji (300 Ml) Zinfandela
Kiełbasa Szałwiowa LuzemKiełbasa Szałwiowa Luzem
1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych
1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona
Kwarta Pełnego Mleka, 1/4 Szklanki ZarezerwowanaKwarta Pełnego Mleka, 1/4 Szklanki Zarezerwowana
1 Kwarta (32 Uncje) Pełnego Mleka, Zarezerwowana 1/4 Szklanki1 Kwarta (32 Uncje) Pełnego Mleka, Zarezerwowana 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich
1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto stwardnieje, a rabarbar będzie musujący, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 7 Uncji CukruOkoło 7 Uncji Cukru
1/8 łyżeczki Suszonych Płatków Słodkiej Papryki, Opcjonalnie1/8 łyżeczki Suszonych Płatków Słodkiej Papryki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Cebula, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki1 Mała Cebula, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn