Budyń Dyniowy

Budyń Dyniowy
Jeśli masz około 10 minut do spędzenia w kuchni, budyń dyniowy może być znakomitym, bezglutenowym, wegetariańskim i podstawowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 70 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 53 centy za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dyni, mielonego cynamonu, jogurtu waniliowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 78%. Podobne przepisy obejmują budyń dyniowy, budyń dyniowy i budyń dyniowy II.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w misce; mieszaj, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn