Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso
Budyń czekoladowy z bitą śmietaną espresso może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mleko, śmietanę do ubijania, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso, Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, oraz Krispy Kreme budyń chlebowy z espresso bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić 1/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę natychmiastowego espresso w średnim rondlu do wymieszania. Stopniowo w mleku.
Trzepaczka na średnim ogniu domieszka się gotuje i zagęszcza, 3 do 4 minut.
Ubić w kawałkach czekolady, maśle i ekstrakcie waniliowym na gładką masę.Podzielić mieszaninę między 6 małych ramekinów orglasses. Przykryć i schłodzić budyń do ostygnięcia,około 2 godzin.
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę, pozostałe 2 łyżki cukru i 1 łyżeczka espresso w proszku w średniej formie bowluntil peaks. Na wierzch każdej pudding czekoladowy z odrobiną kremu espresso.