Budyń chlebowy z ajerkoniakiem na noc z sosem wiśniowo-Bourbonowym
Budyń chlebowy z ajerkoniakiem w sosie wiśniowo-Bourbonowym wymaga ok. 9 godzin i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Ten deser ma 305 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, chleb, mleczny ajerkoniak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z ajerkoniakiem na noc z sosem wiśniowo-Bourbonowym, New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Umieść kostki chleba w naczyniu do pieczenia.
W średniej misce, wymieszać 1/4 szklanki cukru i gałki muszkatołowej.
Dodać jajka; dobrze ubić trzepaczką do drutu. Wymieszać z ajerkoniakiem.
Polać chlebem; delikatnie wymieszać do obtarcia. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Piekarnik rozgrzać do 177°. odsunąć naczynie; posypać 2 łyżkami cukru.
Umieść naczynie w większej patelni do pieczenia; umieść w piekarniku.
Wlać 1/2 cala wody do większej patelni.
Piec 40 do 45 minut lub do lekko rumiane i nóż włożony w centrum wychodzi czysty.
Wyjąć patelnię z łaźni wodnej.
W międzyczasie, w średnim rondlu, gotować ciasto nadzienie i masło na średnim ogniu przez około 10 minut lub aż masło stopi się i nadzienie jest bąbelkowe, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bourbonem.
Aby służyć, pokroić budyń chlebowy w kwadraty; umieścić na poszczególnych talerzach deserowych.
Podawać na ciepło z sosem wiśniowym.