Budyń wołowy, ale i pasternakowy

Budyń wołowy, ale i pasternakowy
Budyń wołowy, ale i pasternakowy wymaga z grubsza 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1275 kalorii, 39g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 386 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki, boczek lardons, duszona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, Wołowina w gulaszu z pierogami, oraz Wołowina, piwo i ciasto Marmite.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię i gotować cebulę i lardons razem przez 5 minut, aż złoty. Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać olej do patelni, polać wołowinę mąką, następnie równomiernie brązowieć na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pasternak, ale, bulion, galaretka, tymianek i mieszaninę Lardon do patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i dusić przez 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
AleAle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Obficie masło 1,5 litra miski budyniowej. Aby zrobić ciasto, wymieszać mąkę, musztardę w proszku, suet i łyżeczki soli kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sól KuchennaSól Kuchenna
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
SuetSuet
5
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, Około 150 ml, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Wyjąć jedną czwartą ciasta i ustawić na jedną stronę. Na mocno posypanej mąką powierzchni rozwałkuj pozostałe ciasto, aby uzyskać dużą okrągłą, wystarczająco dużą, aby wyłożyć miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Ostrożnie ułóż ciasto w misce (staraj się mieć 1 cm ciasta zwisającego z obręczy), a następnie naciśnij krawędzie połączenia, aby uszczelnić.
8
Rozwałkuj pozostałą ćwiartkę w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
9
Płyn do gotowania przelać z nadzienia do małej patelni i odstawić. Wyrzucić łodygi tymianku. Łyżką nadzienie do wyłożonej miski i wlać ponad 100 ml płynu do gotowania. Złożyć na zwisające ciasto i umyć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Umieść pokrywę na górze, mocno naciskając na krawędzie, aby uszczelnić.
11
Masło arkusz pergaminu do pieczenia, złożyć w dużej zakładce i położyć, strona masła w dół, na wierzchu budyniu. Przykryć plisowaną warstwą folii i na koniec związać sznurkiem, tworząc pętelkę na uchwyt, dzięki czemu można łatwo podnieść budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Usiądź mały trivet lub duży foremka do ciastek na dnie głębokiego rondla, który jest wystarczająco duży, aby łatwo zabrać miskę. Do połowy napełnij patelnię wodą i zagotuj. Dolać do budyniu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, uzupełniając w razie potrzeby wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Różowym, Zielonym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Różowym, Zielonym I Niebieskim
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Podgrzać płyn do gotowania, bulgotanie go trochę tak, że zmniejsza się do smacznego sosu. Ostrożnie wyjmij pudding. Uruchom nóż wokół krawędzi, a następnie obróć się i podawaj z sosem i zielenią, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn