Budyń chlebowy pełnoziarnisty jabłkowo-orzechowy
Jabłko i orzech pełnoziarnisty budyń chlebowy jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żółtek jaj, ekstrakt z wanilii, jabłko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jabłko Orzech Chleb Pudding, jabłko, orzech + Brie placki z budyniem chlebowym, oraz Powolna Kuchenka Jabłko Orzech Chleb Budyń dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i nasmaruj 9-na 12-calową patelnię do pieczenia.
Na dużym arkuszu ciastek rozłóż kostki chleba w równej warstwie.
Piec do lekko tosty, 7 do 10 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
W średniej misce wymieszać miód, jajka, żółtka i wanilię.
W średnim rondlu o dużym dnie, przynieś mleko, cynamon i gałkę muszkatołową na wolnym ogniu.
Natychmiast zdjąć z ognia.
Stale ubijając, powoli dodawaj gorące mleko do mieszaniny jaj.
Niech krem ostygnie lekko.
W dużej misce, połączyć kostki chleba, jabłko, i orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać krem, dokładnie pokryć mieszaninę chleba płynem.
Odstawić, podrzucając raz lub dwa razy, aby rozprowadzić, aż krem zostanie w większości wchłonięty, około 10 minut.
Pudding rozprowadzić równomiernie na patelni do pieczenia.
Piec, aż będzie brązowy i brzegi są bulgotanie, 25 do 30 protokół.
Ostudzić, następnie pokroić i podawać na ciepło, posypane lodami waniliowymi.
Uwaga na opakowanie informujące o produkcie jest "100 procent pszenicy" - oznaczenie to może być stosowane na produktach spożywczych wytwarzanych z mąki pszennej rafinowanej. Aby mieć pewność co do wartości odżywczej produktu, przeczytaj uważnie etykiety: pierwszym składnikiem powinien być produkt pełnoziarnisty. Sprawdź zawartość błonnika - jeśli produkt nie zawiera minimum trzech gramów na plaster, prawdopodobnie masz do czynienia z oszustem.