Bułka z kiełbasą śniadaniową
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Breakfast Sausage Roll. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 384 kalorie . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 20 minut . Ten przepis z Allrecipes ma 17 fanów. Jeśli masz pod ręką paprykę, mieloną pikantną kiełbasę wieprzową, jajko i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka śniadaniowa z kiełbasą, szpinakiem i jajkiem przepiórczym , Jajecznica z kiełbasą z indyka, boćwiną i słodkimi ziemniakami na śniadanie i Pyszna nadziewana rolada dyniowa .
Instrukcje
Natrzyj zamrożone ciasto chlebowe olejem roślinnym, przykryj i pozostaw do rozmrożenia na noc w temperaturze pokojowej.
Umieść kiełbasę na dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowa.
Odcedź, pokrusz i odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj jeden bochenek chleba i połóż go na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Na chlebie ułóż warstwami usmażoną kiełbasę, zieloną paprykę, pieczarki i ser. Pozostaw 2,5 cm wolnej krawędzi.
Rozwałkuj drugi bochenek chleba i połóż na nim chleb z nadzieniem. Zamknij nadzienie, ściskając brzegi obu bochenków.
W małej misce ubij jajko z wodą.
Posmaruj powierzchnię rolady roztrzepanym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25–30 minut, aż do uzyskania złotego koloru.